Стас Ленин – Rock’N’Roll NON STOP TOUR!

0

Стас Ленин [BAND] – гурт, який зараз є одним з найпродуктивніших та найфестивальніших в Україні.
Місцем заснування стала Одеса, колорит якої відчувається з перших звуків пісень колективу, оскільки навіть найвибагливіший слухач почує неймовірну суміш емоцій з напрочуд винятковою легкістю в композиціях.
Стас Ленін, фронтмен та засновник однойменного гурту, відповів на декілька запитань для читачів журналу “Крок у ROCK” у нашому інтерв’ю, де розповів про свої плани.

Крок у ROCK: Розкажіть, чим займається ваш гурт на даний момент і чим привертає до себе увагу?
Стас Ленін: Як і завжди, я постійно на гастролях, у цьому році буду намагатися брати участь в якомога більшій кількості опен ейрів. Зважаючи на наш гастрольний графік, який постійно поповнюється, у нас це добре виходить.
Також малюється перший мультяшний кліп на одну з пісень останнього альбому, а ще ми готуємося до запису нової платівки.

КуР: Що можете сказати про ваші нові пісні, які мають ось-ось вийти? Чи було легко над ними працювати?
СЛ: Нові пісні постійно з’являються та записуються. Деякі з них часом виконую на акустичних телевізійних виступах, також був міні-тур з електропрограмою, де ми виконували кілька нових пісень, але вони ще будуть змінювати свій вигляд. На даний момент ми знаходимося в стані експериментування.

КуР: За період існування відбувалися значні зміни в складі гурту, і лише Ви залишаєтеся його постійним учасником. Як ці зміни впливають на творчий процес? Чи можна очікувати на усталений колектив?
СЛ: Прикладами для мене є не тільки музиканти, але й трудоголіки на зразок Вінсента ван Гога, які докладали масу зусиль для реалізування своїх творчих або інших досягнень.
Зараз, під час EXP TOUR’у, ледь чи не кожен концерт граю з різними музикантами, навіть не зважаючи на те, що концертів дуже багато, і більшість з інтервалом у 2-3 дні. Та й інструменти часом залежно від складу змінюються. У цьому році навіть був акордеон. Іноді й колишні учасники повертаються ненадовго, залежно від можливостей свого дорогоцінного часу. Кожен новий музикант приносить щось своє, партії кожним обігруються по-своєму. Або, наприклад, запис на студії: там також кожен залишає після себе частинку, якщо це необхідно. Постійний склад гурту буде тоді, коли буде стабільний заробіток, а не робота на ентузіазмі, адже це непросто – приділяти час гурту, також треба постійно залишати домівку заради концертів й багато іншого. Але мене це все не зупиняє! Rock’N’Roll NON STOP TOUR! Oh yeah!

КуР: Яку пісню ви записали найшвидше? Яку писали найдовше за весь період своєї творчості?
СЛ: На даний момент, з усіх пісень найдовше я писав «Дому», постійно змінював текст, робив цілий пазл у стилі Вільяма Берроуза. А найшвидше – інтро альбому «Скульптура».
Коли вчився в коледжі, пісні писалися щодня, але жодна з них так і не була зіграна, заспівана для широкого загалу (за винятком домашніх квартирників після пар у мене вдома).

КуР: Коли пишете пісні, що вас надихає?
СЛ: Натхнення саме приходить. Немає такого, що треба сісти й написати пісню. Зазвичай це трапляється під час прогулянок або перед тим, як іти до ліжка.

КуР: Що б ви хотіли сказати своїм слухачам та людям, які ще не знайомі з вашою творчістю?
СЛ: Співаю тільки правду. Рок-музика лише така й повинна бути. Без омани. Гарні підтексти, філософія, абсурд, авангард, часом і гумор.

КуР: Якщо б у вас була можливість взяти майстер-клас у будь-якого музиканта, то кого б ви обрали і чому?

СЛ: Майстер клас, я думаю, бере кожен, коли прослуховує платівки своїх улюблених виконавців.

КуР: Пам’ятаєте, як ви обрали свій перший музичний інструмент? Чи це він обрав вас?
СЛ: Першу гітару мені подарував давній товариш, акустику з волосінню замість струн, що прожила ледь більше тижня, оскільки була розбита мною на друзки під час домашнього виступу біля дзеркала. Я й досі гітари кидаю.

КуР: Декілька побажань читачам журналу “Крок у ROCK”.
СЛ: Не слухайте жодних порад! Хоча… робіть висновки. Селяві… Що буде, то буде! (сміється).

Автор: Стас Бджинг


Про Автора

Comments:

Коментарі відсутні

Прозоров (ex-ТОЛ, ПНД) у Дніпропетровську 25.01.2015

Під кінець січня до Дніпропетровську завітав один з найяскравіших представників альтернативної музики Василь Прозоров з авторською програмою «Дім». Усе дійство проходило у невеликому клубі «Залатаний ...