Київський гурт Marakesh повернув 2007-й в Україну

0

Концерт альтернативних рокерів пройшов у четвер, 11 травня, на сцені столичного клубу Sentrum. Це був перший виступ Marakesh у Києві за п’ять років. Після тривалої паузи музиканти вирішили повернутися додому в оригінальному складі і порадувати прихильників новинками, а також зіграти свої старі хіти.

Гурт було засновано у 2006 році. Він був популярний серед молоді 2000-х, а його пісні стали саундтреками до російських серіалів «Школа» та «Закрита школа», а також до відомої гри GTA 4. Останні п’ять років Marakesh базується в Берліні. Туди гурт переїхав весною 2012-го, після чого не тільки не виступав на українських сценах, а й довго не випускав нового матеріалу. В Німеччині музиканти створили гурт Four Phonica, до якого увійшли учасники Marakesh та вокалістка сайд-проекту хлопців Sexinspace Дар’я.

«Ми були у творчій відпустці з 2012 року. Нам хотілося злегка розширити кордони, спробувати щось нове і повернутися до гурту оновленими», – пояснює фронтмен гурту Марк Гриценко.

Зараз у гурту два склади: берлінський та київський. В Sentrum Marakesh виступав у складі: Марк Гриценко – гітара, вокал, Олександр Петровський – бас-гітара, Валерій Дерев’янський – барабани, німецький музикант Кристоф Хаддл Хассель – гітара, Герман Гриценко – клавішні.

Рокери зіграли композиції зі свого нового ЕР (Extended Play/міні-альбом – прим. ред.) «199Х», серед яких «Cold call», «Mr. Correspondent», «Run» і «Hand grenade». Також вони виконали композиції «Не люби», «Рок-н-ролл мертв» та «Время дождей», які увійдуть до нового альбому, презентація якого запланована на осінь. Два перших трека вже знайомі слухачам. Сингл «Не люби» з’явився в березні 2016 року і став першою російськомовною піснею Marakesh за шість років. На пісню «Рок-н-ролл мертв» музиканти нещодавно випустили кліп, у зйомках якого взяли участь вокаліст гурту Epolets Павло Верениця, гурт Aghiazma та instagram-блогери. А от «Время дождей» рокери виконали вперше саме на київському концерті. Також під час виступу музиканти вирішили зняти собі кліп на цю пісню, до чого долучили також і прихильників, попросивши кожного охочого знімати на свою камеру і надсилати відео гурту, аби його включили в готову роботу. Наостанок були зіграні старі хіти, такі як «Ты и я», «Я знаю» та інші.

Зараз Marakesh планують осінній камбек-тур по Україні в підтримку нового альбому. Влітку рокери стануть учасниками деяких літніх українських фестивалів, про які буде анонсовано. Загалом музиканти говорять, що раді повернутися на українську сцену, а публіка прийняла їх навіть краще, ніж очікувалось. У прихильників же цей концерт окрім ностальгічних спогадів викликав приємні враження від новинок гурту.

На розігріві у Marakesh також зіграв український інді-рок-гурт Cardiomachine, який виконав композиції зі свого дебютного альбому «Заборонені», який вийшов у листопаді минулого року.

Автор: Анастасія Пекарська


Marakesh

Про Автора

Comments:

Коментарі відсутні

03.03 “Pianoбой” у Львові.

Take off…Аероплан під назвою “Pianoбой” починає стрімкий зліт концертом у Львові. Ліричний та бунтівний, мелодійний та непередбачуваний Дмитро Шуров розірве тишу – і розпочне свій ...