Breaking News

  • Twelves. Музика – це те, чим я дихаю…

  • SmilaRockFest 2017: як це було

  • Фranko’: “Творчість – це захоплення, яке набирає обертів”

  • В Києві відбудеться перший український power-metal фестиваль

  • Zucchero – Black cat. Новий альбом відомого блюзера

Header Banner

«Тарас Бульба» – атмосферне відновлення впертого духу

0

Нещодавно у містечку Дубно реінкарнувався фестиваль впертого духу “Тарас Бульба”. Це найстаріший існуючий рок-фестиваль незалежної України, започаткований в 1991 році. На події зібралися декілька поколінь поціновувачів рок-музики, перші організатори цього прекрасного заходу та учасники конкурсу різних років. Нагадаємо, що «Тарас Бульба» став одним з заходів, які допомогли багатьом українським гуртам поширити свою творчість.

 

Цьогоріч фестиваль був на диво тверезим та спокійним, а конкурсній програмі, на жаль, приділялось не так багато уваги, як хотілося б, але гурт, який переміг, запам’ятався усім, хто їх чув або бачив. За словами Олексія Казанцева (члена журі, вокаліста гурту “Брем Стокер” та “Татухі Вмикача”), київський гурт “Zwyntar”, який посів 1 місце, надзвичайно всім сподобався атмосферністю, стильністю та фриковістю. Олексій, разом з Владом Ляшенком, Олександром Піпою, Олександром Дорошенко та іншими членами журі впевнено назвали юних музикантів переможцями. Також вони відзначили  призовими місцями гурти SHKLO, Брати Станіслава, Man-Gust та OMANA.

 

Велику кількість конкурсантів фестивалю доповнювали живі легенди, які надали цій події своєї феєричності. “Inferno” – готичний метал-гурт, який став відкриттям для багатьох фестивальників, а для значної частини нагодою почути багато хорошої та якісної музики. Гурт “Farinhate” розкачав публіку і надав своїм фанам надзвичайну хвилю емоцій.

 

Львівський гурт «АННА», що брав участь у конкурсі у 2005 та 2006 роках, також завітав на фестиваль, але вже як гість. Завдяки цьому заходу в 2006 році львів’яни отримали гран-прі з правом запису альбому. У результаті світ побачив широко відомий українському слухачеві альбом «Карматреш», який допоміг хлопцям стати тими, ким вони наразі є. Цьогоріч музиканти роздали усім драйву та моментів насолоди.

 

“Nokturnal Mortum” зарядив якісною музикою, ефектним шоу та не залишив людей байдужими до своєї творчості. Ну і ,звісно ж, як без старих добрих музикантів з гурту “Вій” – і це лише перший день, в який ударник з гурту “MERVA”, Дмитро Драм, розповів про свій секрет популярності (так, ви вгадали – це звичайна олдскульна Nokia, без якої б нічого не було б), а також поділився цікавою інформацією про “проекцію” гурту та найбільші мрії свого життя.

 

Другий день не міг обійтися без легендарного гурту «Борщ», який заявив про воз’єднання для виступу на фестивалі після дев’ятирічної паузи.  Це стало надзвичайно приємною новиною для багатьох рокерів, оскільки за час своєї творчості гурт завоював численну кількість прихильників. Маючи в арсеналі два потужних альбоми «Падло» та «Паразіта кусок», «Борщ»  качав аудиторію драйвовими рифами та кумедними текстами, що так близькі до українського життя.

 

Найбільш очікуваною подією того дня став виступ молдовського ню-метал гурту “Infected Rain”, який вразив усіх своєю вокалісткою. З першої пісні вони зуміли роздати драйву на весь фестиваль і перетворити людей у безтілі, втомлені душі, які відривалися й перебували у стані ейфорії. На закінчення дня організатори підготували гурт “Пісні Наших Днів”. Ліричне поєднання струнних інструментів торкалося найпотаємніших глибин душ усіх присутніх й залишало там свої маленькі сліди. Кожен слухач знаходив у піснях щось своє – таємничо-прекрасне, печально-позитивне чи навіть ностальгічне.

 

На третій день залишили солоденьке – “Серцевий Напад”, про який можна нічого не говорити – ним варто насолоджуватися; магнетичний, палкий гурт “MERVA” з незмінними таємничими нотками у вокалі та заворожуючою музикою, вільністю та щирістю власних думок та дій. Завершили фестиваль “Aghiazma”, заради яких багато відвідувачів завітали в Дубно, та зірки Х-Фактору “Detach”.

 

Окрім музичної частини діяло багато інших розваг. Загалом, мораль така: не сидіть вдома, насолоджуйтесь життям, фестивальте, подорожуйте, слухайте якісну музику та читайте Крок у Rock!

 

Автор: Команда Крок у Rock


Про Автора

Comments:

Коментарі відсутні

Скасувати відповідь