Breaking News

  • Krobak. The Last Show – як це було

  • АНОНС: KROBAK. The Last Show 29.04 Mezzanine

  • АНОНС: Свято пост-року у місті Київ – Synthesis!

  • Another Lips: «собрались лишь для того, чтобы хоть кого-то поставить на разогрев Черной Речки в Минске»

  • «Enchained By Darkness» – чорна меса в пору кліматичного колапсу!

Header Banner

Тар’я Турунен змусила київських музикантів п’ять років чекати з нею зустрічі

0

Всього два тижні залишилося до концерту всесвітньо відомої оперної і рок-діви, екс-солістки гурта «Nightwish» Тар’ї Турунен, яка виступить в Києві з єдиним сольним концертом 21 грудня. Вона приїжджала в Україну п’ять років тому і змусила скучити по собі численних фанів. Останні готують у столиці для улюбленій артистці грандіозний флешмоб і з’їжджаються на виступ з усього СНД. Організатори запевняють, що в касах майже не залишилося квитків.


ЗАПРОШЕННЯ Kyiv Fantastic Orchestra

Напередодні концерту, який обіцяє стати одним з найяскравіших музичних подій року, що минає, в Києві почалися закриті репетиції оркестру. Планується, що на сцену разом з Тар’єю вийдуть понад 60 музикантів з Kyiv Fantastic Orchestra, які зіграють на самих різних інструментах – скрипки, барабани, контрабас … Програма дуже складна, і, щоб реалізувати все задумане на вищому рівні, музиканти вже зараз весь час присвячують репетиціям. На одному з недавніх репетицій, коли весь оркестр зібрався разом і заграв одну з композицій Тар’ї, то присутні боялися поворухнутися, щоб не порушити казкову атмосферу. Це було так зворушливо, що навіть диригент Микола Лисенко не зміг стримати емоцій.

«У мене мороз струмує по шкірі, – зізнався правнук і повний тезка відомого композитора, якому належить управляти оркестром на концерті Тар’ї Турунен. -Ми стикнулися з творчістю цієї артистки, коли грали її композицію в проекті Rock Symphony. Тар’ї не було з нами на сцені. У нас був хор, сольні гітари, в міру сил ми намагалися її замінити, але це було неможливо, нам не вистачало її голосу. Ми закохалися в неї і мріяли про зустріч з нею на протязі останніх п’яти років ».

За словами Лисенка, коли їх колектив дізнався, що візьме участь в київському концерті Турунен, радості музикантів не було меж. «Ми вже в передчутті зустрічі … Хоча ця програма не пов’язана з «Nightwish», я хочу заспокоїти тих людей, які йдуть на Тарью як на екс-солістку цього гурта. Дух heavy metal- все ще є, бо Тар’я залишається вірною собі, навіть в різдвяних співвх. Вона зберігає свій абсолютно неповторний стиль. Є спокійні, ліричні композиції, але є і такі, де вона згадує про своє рокерське минулому, і це неймовірно », – розповів Микола Лисенко.

Репетиції займають у музикантів до 4 годин на день. Вони намагаються не вчити композиції напам’ять, а зрозуміти сутність музики і енергетику Турунен, щоб на концерті зіграти з нею гармонійно.

Тар’я Турунен – одна з найвідоміших жінок в рок-музиці. Вона знаходиться в п’ятірці кращих академічних вокалісток світу. Британський журнал «The Sun» на рівні з Мадонною назвав Тарью однією з 50 жінок, які за життя стали безсмертними завдяки своєму внеску в музику.

Квитки можна придбати на сайті компанії «Квартал-Концерт»: http://kvartal-concert.com/afisha/tarja-turunen-christmas-tour-2017-21-12-2017


Nightwishtarja turunenТарья Турунен

Про Автора

Кір

Comments:

Коментарі відсутні

Скасувати відповідь

Рокери-бешкетники

Дитинство та юність – найкращі періоди в житті, сповнені пригод, веселих історій та різних витівок. Мабуть, кожен з нас хоч раз викидав якийсь коник, який ...