Breaking News

  • Twelves. Музика – це те, чим я дихаю…

  • SmilaRockFest 2017: як це було

  • Фranko’: “Творчість – це захоплення, яке набирає обертів”

  • В Києві відбудеться перший український power-metal фестиваль

  • Zucchero – Black cat. Новий альбом відомого блюзера

Header Banner

Туди і назад. Фестиваль “Заліщики-Фест”

0

15-16 липня у містечку Заліщики, що на Тернопільщині,  відбувся однойменний фестиваль. Коли прибуваєш сюди, то одразу розумієш, чому слава про це місто сягає на всю Україну – тут і справді дуже гарно. Природа створила без жодного перебільшення чудо, яке обов’язково варто побачити. Жодні фото не зможуть забезпечити ті емоції, коли ти з території Верхнього Парку (саме там проводився фестиваль) дивишся на Дністровський Каньйон.

Історія фестивалю твориться вже 2 роки. Минулого разу він відбувався на честь 250-річчя надання місту Магдебурзького права, а цього року організатори вирішили повторити успіх, запросивши чудові гурти з усієї України.

Перший день розпочався виступом молодого місцевого гурту під назвою “Тиха буря”, який виконав пісню “Заліщики”, що вже став гімном фестивалю.  Наступним на сцені з’явився гурт “Толока”, який ще зовсім нещодавно носив назву “Ремікс”. Окрім драйвових пісень гурт виконав композицію про збереження природи, що є дуже актуальною саме для Заліщиків, оскільки в місті планується будівництво ГЕС. Оскільки раптово почався дощ, то  київський гурт “Точка Опори” вирішив з ним боротися. Саме їм своєю потужною музикою вдалося “розігнати хмари”, що, звісно, не могло не потішити учасників фестивалю. Велике вам дякую, кияни!

 

А от один із найстаріших українських рок-гуртів “Трутні” вирішив допомогти нам відчути атмосферу 80-х з його потужним хард-роком. На кілька десятків хвилин ми неначе опинилися на концерті “АС/DС”, оскільки голос Олега Гончара дуже нагадує Браяна Джонса. А от хто-хто, але хлопці з гурту “КораЛЛі”своїм виконанням точно нікого не нагадують. Хто ще виступає з трембітою на сцені? Хто ще може так вдало пердати карпатський дух, його філософію у своїх піснях? Звісно, що лише вони.

Чи бачили Ви коли-небудь мультсеріал “Наша Файта”? Якщо ні, то обов’язково подивіться, а якщо бачили, то для Вас стане цікавим те, що наступний гурт, який виступав на сцені, є одним з його творців. Власне, “Триставісім” принесли частинку Закарпаття в Заліщики, подарувавши її слухачам.

Гурт “Vivienne Mort” став одним з найбільш очікуваних на фестивалі. Багато хто приїхав і прийшов саме на їх виступ. І, звісно, не залишився розчарованим. Ніжність, ліричність і щирість переповнювали Даніелу, і вона з радістю ділилася ними з публікою. “Загіпнотизовані” слухачі не могли не відповісти взаємністю, тому виконали в унісон з дівчиною “Сліди маленьких рук”.

Фестиваль відкриває двері усім музикантам, не зациклюючись на одній рок-музиці, саме тому нам вдалося побачити виступ Хаса –  українського хіп-хоп виконавця. Він дуже круто “прокачав” публіку і змусив танцювати молодих людей, які оточували сцену. Танці продовжилися навіть на сцені, оскільки декілька дівчат спромоглися туди вибратися й почали підтанцьовувати. Потім настав час важкої музики. На сцену вийшли “Detach” і задали всім жару своїм потужим металом. Завершив цей фестивальний день гурт “Шосте чуття”, який подарував слухачам  під час свого виступу не тільки свої чудові пісні, а й свято “Фарби Холі”, яке дуже всім сподобалося.

Другий і завершальний день фестивалю подарував нам хорошу погоду і немало так само хороших виступів гуртів. Першими на сцені ми побачили гурт “Ефект пам’яті”. Важко виступати першими, особливо зважаючи на те, що фестивальники ще спали після вчорашніх виступів. Але тернопільчанам усе вдалося. Продовжив естафету гурт “Периферія”, який вже є легендарним для Тернопільщини. Музиканти подарували порцію прогресивного хард-року поціновувачам цього жанру.

Кількість людей біля сцени все збільшувалася, і саме в цей час на сцені з’явилися “стильні” виконавці брит-попу – “Монополія”. Хлопці подарували декілька каверів та авторських пісень. “Каверів у нас більше, але виконувати власні пісні значно приємніше”, – заявили вони зі сцени. І це варте похвали. Так само її вартий і виступ франківського гурту “Брати Станіслав”, які виконують потужну та щиру музику, яка знаходить щораз більше слухачів.

А наступному гурту публіку вже й шукати не потрібно. Бо хто не знає культових панків зі столиці Прикарпаття – “Фліт”? Зараз вони активно працюють над новим матеріалом. Дещо виконали вже на фестивалі, і це було на звично високому рівні.

Якщо “Фліти” грають інтелігент-панк, то наступний гурт – “Медовий Полин” – виконує провокативний агро-панк, який просто “рве” шанувальників своїм драйвом і креативними текстами. Ну і, звісно, квінтесенцією вечора став гурт “Карна”, який своїми піснями змусив стрибати слухачів протягом усього свого виступу.

Ось таким був короткий огляд фестивалю. До наступних зустрічей у Заліщиках!

Автор: Роман Мельник


Про Автора

Comments:

Коментарі відсутні

Скасувати відповідь

Дмитро Оксень йде з Jinjer

Все має свій початок й свій кінець. І це стовідсоткова правда життя, яка трапляється з різних причин й в силу залежних або незалежних від нас ...