Breaking News

  • Krobak. The Last Show – як це було

  • АНОНС: KROBAK. The Last Show 29.04 Mezzanine

  • АНОНС: Свято пост-року у місті Київ – Synthesis!

  • Another Lips: «собрались лишь для того, чтобы хоть кого-то поставить на разогрев Черной Речки в Минске»

  • «Enchained By Darkness» – чорна меса в пору кліматичного колапсу!

Header Banner

“Ідеальний Новий рік – це коли я вільна тиждень до і тиждень після нього.” – Катерина Стаценко “Франко”

0

Снігові замети, ялинка на центральній площі міста, солодкі подарунки в магазинах, різдвяні пісні в торгових центрах, гірлянда на вікні сусіда, феєрверки – це все створює атмосферний новорічний настрій, але він не буде достатньо повним, якщо не підібрати до нього правильну музику. Запорізький гурт «Франко» подарує легкі та витонченні мелодії серця й терпких струн душі, відкриє новий світ – легкий та світлий. Сьогодні Катерина Стаценко – вокалістка гурту – розповість про те, як минав і минає її особистий Новий рік.

КуР: Які емоції та спогади пов’язані у Вас із Новим роком? Який спогад найпершим спадає на думку?

Катерина: Емоції – о Господи знову…За що?! Я працюю в театрі, і це завжди посилене навантаження. І казочки для дітей, без яких у театрі не обходиться – це завжди жах. І з кожним роком він стає більшим. Звісно, загалом це жваво і весело, і позитивні ємоції є кожного дня, але втома переважає. Спогадів багато, і вони пов’язані так само з казочками.

КуР: Який ідеальний Новий рік для Вас?

Катерина:  Ідеальний Новий рік – це коли я вільна тиждень до і тиждень після нього. Раз лише випало таке щастя. Ну і на самий Новий рік нехай би зібралися всі, кого я люблю, і ми пили б шампанське всі разом і вітали б одне одного.

КуР: Який подарунок на Новий рік у дитинстві Вам запам’ятався найбільше?

Катерина: Щодо подарунку… У дитинстві мамі з нами було скрутно, бо ситуація була не найкращою, тож подарунком було вже те, що на столі стояла святкова їжа. Самі мандарини вже були щастям. Але подарунок ми із сестрою отримували на Святого Миколая, мабуть, тому, що для мами саме це було справжнім святом.

КуР: Яким чином дізналися правду про Діда Мороза?

Катерина: Я ніколи не думала про те, справжній Дід Мороз чи ні. Різниці після прозріння не помітила.

КуР: Які смаколики полюбляли найбільше в дитинстві?

Катерина: Мама завжди скаржилась, що я погано їм. Борщ – фу, каша – фу, молоко – фу, яйця – фу. Цукерки – звісно так! Шоколадні! Але не надто страждала, коли того не було. Я і зараз до смаколиків спокійно ставлюся.

КуР: Який фільм, пісня чи мультфільм асоціюється у Вас із Новим роком?

Катерина: В лесу родилась елочка. Сам удома. Службовий роман, З легкою парою. Стандартний набір.

Катерина Стаценко “Щасливий Новий Рік”

КуР: Ким Ви були на новорічному святі в дитсадку?

Катерина: Сніжинкою, як всі порядні дівчата.

КуР: Які традиції були у Вашій родині? Чи дотримуєтесь Ви їх у дорослому житті, створивши власну сім’ю?

Катерина: Традиційно збиралися за столом, звали сусідів, прикрашали оселю, бажано, щоб ялинка була в домі. Тато й мама разом на кухні пораються, поспішають, щось не встигають. Я уже зшила сукню на ранок моїй молодшій сестрі, і вона її вдягла. Мама дізналася, в яких кольорах треба зустрічати Новий рік, і вже приготувала те, у що перевдягнеться. Сама атмосфера – це було вже ірреально і чарівно…саме це було традицією. З часом різними були Нові роки, але атмосферу вже не повторити ніколи.

КуР: Якби Ви могли написати собі лист у дитинство, то що б Ви собі сказали?

Катерина: Я б сказала… У тебе найкраща мама. Перестань ображати сестру, вона стане тобі найкращим, а інколи і єдиним другом. Не змушуй її підбирати акорди для пісень, зараз їй це не треба, потім вона буде це робити із задоволенням. Не думай, що ти найгірша серед усіх, ти просто трошки інакша. Коли ти перестанеш у себе вірити, все одно роби свою справу, бо для того, щоб робити, вірити не обов’язково.

КуР: Чи потрібна новорічна казка дорослим?

Катерина: Я доросла, і мені потрібна новорічна казка. Навіть вогники на гілці у спальні – уже декілька вечорів із посмішкою. Та я вважаю, що життя – то і є казка або гра, інколи весела, інколи страшна, інколи азартна… І живеться цікавіше тим, хто про це знає і пам’ятає. Не слід сприймати щось серйозно.

КуР: Який сучасний Новий рік у дітей? Як Ви думаєте, чи змінилося щось?

Катерина: Я на дітей дивлюся зі сцени в різних образах… І не маю можливості розгледіти, який у них Новий рік. А своїх не маю, тож не в курсі.

КуР: Що б Ви побажали нашим читачам?

Катерина: Читачам бажаю ніколи не звинувачувати нікого в тому, що сталося. Взагалі хочу, щоб люди довкола розуміли, що обставини можуть бути будь-якими. А ми маємо жити, і жити гарно – прибрати в під’їзді, не кидати сміття на вулиці, дати бабусі, яка шукає щось у смітнику, поїсти, допомогти товаришу по роботі, коли він захворів, взяти на себе відповідальність за все, що з нами коїться, не чекати, поки Президент, Бог або батьки щось зроблять, чимось допоможуть, а самому допомагати, самому бути світлом!

 

Познайомитися з гуртом детальніше:

Vk: https://vk.com/frankoband

Офіційний сайт: http://franko-music.com/

Instagram: https://www.instagram.com/franko_music_/

Facebbok: https://www.facebook.com/franko.ukrband/?fref=nf HYPERLINK “https://www.facebook.com/franko.ukrband/?fref=nf&pnref=story”& HYPERLINK “https://www.facebook.com/franko.ukrband/?fref=nf&pnref=story”pnref=story

 


Катерина Стаценкофранко

Про Автора

Кір

Comments:

Коментарі відсутні